19 Ιουν 2022

Η ιστορία του Μάριο

 Οι μαθητές των τάξεων Β' 2 και Ε' του σχολείου, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια συναισθηματική και τρυφερή ιστορία. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, δημιουργήθηκε " Η ιστορία του Μάριο". Πραγματοποιήθηκαν δράσεις, εντός της σχολικής μονάδας, στις οποίες έλαβαν μέρος οι μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να ακούσουν μια σειρά από podcasts, με τίτλο "Θα σου πω στο διάλειμμα", του Φώτη Σεργουλόπουλου, σχετικά με τη μετανάστευση, τη διαφορετικότητα, τον ρατσισμό και τις μαθησιακές δυσκολίες.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ενδελεχής συζήτηση, ανάλυση και επεξήγηση των θεμάτων που θίγονται στο ηχητικό υλικό και ανταλλαγή απόψεων.

Ήταν πολύ δημιουργική και ευχάριστη εμπειρία, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη σχετική δράση, καθώς στη διάρκειά της ακούστηκαν πολλές γνώμες και επιχειρήματα, βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα, να την αποδεχτούν και να τη σεβαστούν.



Οι μαθητές των τάξεων ακούν τις ηχητικές ιστορίες. 



Οι μαθητές, έπειτα από τις παραπάνω ενέργειες και περαιτέρω συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον ρατσισμό, την ανισότητα και τη διαφορετικότητα, ξεκίνησαν τη δημιουργία της ιστορίας. Τη συγγραφή ανέλαβε η Ε' τάξη, ενώ την εικονογράφηση υλοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Β'2, πάντα σε διαρκή συνεργασία με τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε δημιουργία ψηφιακής παρουσίασης της ιστορίας, για να συνοδεύει πάντα τα παιδιά αυτή η εξαιρετική ιστορία. 

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση των μαθητών στον προαύλιο χώρο του σχολείου, δημιουργώντας με βιωματικό τρόπο, ένα μήνυμα ενάντια στην ανισότητα και τη διαφορετικότητα με τίτλο: "ΙΣΟΙ ΟΧΙ ΙΔΙΟΙ".   




Παρακάτω θα βρείτε την ιστορία που δημιούργησαν οι δύο τάξεις. Πατήστε την έναρξη και απολαύστε ελεύθερα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου