14 Μαΐ 2016

Οι εκπομπές μας στο ESR, 15 Μαΐου 12-13.00 το μεσημέρι!!!

radio 001

Οι εκπομπές του 6ου ΔΣ Νίκαιας, «Τα Νέα και οι δράσεις του Ε1» και Τα «Επίκαιρα και άλλα» ενώνουν τις δυνάμεις  τους και δημιουργούν μια κοινή παραγωγή σε δύο μέρη.
Οι μαθητές του Ε1 του 6ου ΔΣ Νίκαιας, με μαθητές από τη Στ΄ τάξη και το Ε2 τμήμα συμμετείχαν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο σε Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής που λειτούργησε στο σχολείο μας κάθε Δευτέρα 1.20 – 2.30μμ υπό την καθοδήγηση της κ. Δηλαβέρη Bασιλείας. Οι μαθητές ανέλαβαν να συγγράψουν ένα διήγημα για τα Μικρά Μολύβια. Το διήγημα αυτό πραγματεύεται τη διαφορετικότητα υπό το πρίσμα ενός παιδιού του οποίου οι γονείς είναι μετανάστες και ζει με τους παπούδες τους. Το διήγημα με τίτλο «Ο Λουκάς και οι ιστορίες της μητέρας του» ολοκληρώθηκε και είναι στο τυπογραφείο μαζί με άλλα εφτά διήγήματα, που έχουν συγγράψει μαθητές από 7 συνεργαζόμενα σχολεία,  για να τυπωθεί το δεύτερο βιβλίο των Μικρών Μολυβιών.  Την ευθύνη και την επιμέλεια για την έκδοση  έχουν αναλάβει τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» και τους ευχαριστούμε θερμά για όλη τη συνεργασία!!!
Σε αυτήν την εκπομπή τους οι μαθητές που συμμετείχαν στο εργαστήρι διαβάζουν το διήγημά τους σε δύο μέρη και το ντύνουν μουσικά με τραγούδια της επιλογής τους. Το πρώτο μέρος θα ακουστεί στην εκπομπή «Τα Νέα και οι δράσεις του Ε1» στις 12.00 το μεσημέρι την Κυριακή 15/5/2016, ενώ στην εκπομπή της Στ΄ τάξης «Επίκαιρα και άλλα» που θα μεταδοθεί αμέσως μετά στις 12.30 θα ακουστεί το 2ο Μέρος καθώς και σχόλια για τις εντυπώσεις τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν συμμετέχοντας σε αυτό το Εργαστήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου