30 Μαρ 2012

Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου στο Σχολείο μας

Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου διαβάζει από το βιβλίο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. "Μίλα μη φοβάσαι"

Την Πέμπτη, 29/3/2012, στα πλαίσια της εβδομάδας βιβλιοφιλίας που πραγματοποιείται στο Σχολείο μας με θέμα "Η ενδοσχολική βία", η συγγραφέας Ελένη Δικαίου, μας επισκέφτηκε και συναντήθηκε με τους μαθητές των μεγάλων τάξεων.
Μίλησε για τα έργα της και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών. Η συζήτηση  εστιάστηκε  στην ιστορία "Η σημαία της Φροξυλάνθης", που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο της ΕΨΥΠΕ "Μίλα, μη φοβάσαι", όπου αναφέρονται περιστατικά σχολικής βίας. Η βία στο σχολείο, κατά τη γνώμη της, μοιάζει με το "αυγό του φιδιού", που πρέπει να το λιώσουμε προτού εκκολαφθεί και δεν είναι ένα φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, καθώς υπήρχε πάντα, όπως φαίνεται και στo βιβλίο  "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά", που αφορά την αληθινή ιστορία της μητέρας και της θείας της. Η ίδια ανέφερε περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας και συμβούλεψε τα παιδιά να μιλάνε και να ζητούν βοήθεια από γονείς και δασκάλους.
Μιλώντας για τα έργα της, τόνισε πως αυτά πάντα ακουμπάνε πρώτα την καρδιά και μετά το μυαλό της και ότι το μεγαλύτερο βραβείο είναι η αγάπη που παίρνει από τους αναγνώστες.
Τέλος, με αφορμή και πάλι την ιστορία "Η σημαία της Φροξυλάνθης", οι μαθητές έφτιαξαν τη δική τους σημαία κατά της ενδοσχολικής βίας.

Η σημαία κατά της ενδοσχολικής βίας που έφτιαξαν οι μαθητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου