28 Ιαν 2013

Η Αλφαβήτα

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των μαθητών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο και με την ευκαιρία της εκμάθησης της αλφαβήτας, η δασκάλα της Α΄ τάξης κ. Νικολαΐδου Θεοδοσία με τους μαθητές της διοργάνωσαν μια ιδιότυπη "βάπτιση" στην οποία καλεσμένοι ήταν οι μικροί μαθητές του 3ου και του 22ου Νηπιαγωγείων Νίκαιας.
Από κοινού μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές έδωσαν ονόματα στο καθένα από τα 24 γράμματα της της μαμάς αλφαβήτας. Όλα έγιναν σε μια σύντομη, χαρούμενη τελετή, φωτισμένη από τα χαμόγελα 60 περίπου παιδιών. Η "βάφτιση" περιελάμβανε ακόμα τραγούδι, κεράσματα, αναμνηστικά και το εντυπωσιακό και χρησιμότατο δώρο των καλεσμένων στους οικοδεσπότες.

27 Ιαν 2013

Στατικός ηλεκτρισμός

Νομίζετε ότι ο ηλεκτρισμός είναι ανθρώπινη εφεύρεση; 
Ε, λοιπόν, κάνετε λάθος.
Ο ηλεκτρισμός είναι τόσο παλιός, όσο και το σύμπαν.
Το ξέρετε ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν ότι το ήλεκτρον,
δηλαδή το κεχριμπάρι, 
αποκτούσε ιδιαίτερες ιδιότητες όταν το έτριβαν με ύφασμα;
Από το ήλεκτρον, οι ιδιότητες αυτές ονομάστηκαν ηλεκτρικές ιδιότητες 

         Βενιαμίν Φραγκλίνος

και το φαινόμενο ηλεκτρισμός.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν κι εμείς...
με τον στατικό ηλεκτρισμό

Δείτε εδώ το σχεδιάγραμμα: Στατικός ηλεκτρισμός
Παίξτε με το στατικό ηλεκτρισμό:Μπαλόνια και στατικός ηλεκτρισμός

20 Ιαν 2013

Στοματική Υγιεινή




Οι μαθητές της Β΄Δημοτικού και η δασκάλα τους κ. Τσινιβίζη Σοφία  παρακολούθησαν πρόγραμμα στοματικής υγιεινής που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και ενημερώθηκαν από τις εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  για πρακτικές που συμβάλλουν στην υγεία της στοματικής κοιλότητας.

17 Ιαν 2013

Εκπαιδευτικό Παιχνίδι

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα οι "ΤΠΕ στην Εκπαίδευση" http://www.ictineducation.gr/ το εκπαιδευτικό παιχνίδι, του Παναγιώτη Μοίρα "Τα μυστικά του Κάστρου-Μια περιπέτεια στα χρόνια τα Βυζαντινά". Παίξτε και διασκεδάστε μαθαίνοντας για την καθημερινή ζωή και τον πολιτισμό στη Βυζαντινή αυτοκρατορία κατά την Υστεροβυζαντινή περίοδο (1204-1453).